Stadjer Jens Buis als enige Nederlander door naar finale internationale design competitie

GRONINGEN - Jens Buis, MBO student aan het Noorderpoort College in Groningen, is als enige Nederland door naar de finale van de internationale design competitie.

Een bijzondere prestatie van de stadjer die ook nog eens de jongste finalist is uit het deelnemersveld. Jaarlijks schrijft de Zweeds vloerkleden gigant CarpetVista, een van de grootste in de wereld, een wedstrijd uit onder designers. Dit jaar zijn er maar liefst 13.000 inzendingen uit meer dan 84 landen. Jens is met 31 andere designers uit landen als Zweden, Iran, Noorwegen, Engeland, Vietnam, door naar de finale. Hij bevindt zich in een deelnemersveld met zeer gerenommeerde en ervaren designers.

Jens heeft zijn design Urban Stripes genoemd en omschrijft het als: ruige grijze strepen die elkaar overlappen, met ruwe details die de urban look compleet maken. Ik houd van ruig, het moet niet te netjes zijn. Ik woon mijn hele leven al in de stad Groningen en heb me laten inspireren door beton en industriele look. Mijn droom is om ooit groot kunstenaar te worden, misschien is deze deelname wel een stapje in die richting. Als Jens wint wordt zijn design voor het tapijt in productie genomen. Daarnaast ontvangt de winnaar een bedrag van €2.000 en nog eens €1.000 tapijt te goed.

Om de de competitie te kunnen winnen moet Jens zoveel mogelijk stemmen binnen halen www.bit.ly/stemjens. Stemmen kan tot 30 november. Op 3 december wordt de winnaar bekend gemaakt.