Clinics van RTC Noord voor basisscholen groot succes

GRONINGEN - De clinics die het RTC Noord Atletiek heeft gegeven aan tien basisscholen in Groningen, waren een groot succes. In de afgelopen periode maakten zo’n 500 kinderen kennis met atletiek. De kinderen vonden het erg leuk en ook de leerkrachten waren enthousiast.

Coach Richard van der Meer legt uit: “We verzorgen sportstimulering voor de gemeente Groningen. Atletiek is een prachtige sport daarvoor. Voor iedereen zit er wel een favoriet onderdeel bij. Of het nou springen, werpen of hardlopen is.” Na vele testjes, wedstrijdjes en hardlooprondjes zijn van de 500 deelnemende kinderen ongeveer vijftig kinderen uitgenodigd om een vervolgtraining te komen doen. Twintig kinderen hebben enthousiast gereageerd en gaven aan graag naar de vervolgtraining te komen. In de vervolgtrainingen (waarvan de eerste inmiddels is geweest) wordt gekeken of ze misschien naar het RTC mogen.

Bij sommige scholen waren ook atleten van het RTC aanwezig om een handje te helpen. Zo was Nando Kramer aanwezig bij zijn oude school, OBS de Starter. Zijn goede voorbeeld stimuleert de nieuwe generatie dan ook weer. De coaches van het RTC Noord atletiek hadden hulp van studenten van het Alfa-college Sport en Bewegen tijdens de clinics. Volgens coach van der Meer een “win-win situatie”. School, studie, breedtesport en topsport komen dan in hetzelfde event samen.” Dat is de kracht van Groningen.”