Benefiet levert € 31.000 op voor Gronings sporttalent

GRONINGEN - De Benefiet Avond van de John Schokker Foundation voor Gronings sporttalent heeft zaterdag ruim € 31.000 opgebracht. Dat maakte John Schokker bekend aan het eind van de avond. Het bedrag komt ten goede aan het budget voor topsporttalent uit de regio Groningen.

Bedrijven betaalden voor hun tafel, enkele veilingen van mooie stukken en een verloting leverden veel geld Ook enkele clinics brachten goed geld op. Het bedrag van zaterdag werd nog aangevuld met enkele giften en de opbrengst van andere activiteiten. De Benefiet stond in het teken van de doelstelling van de Foundation: het stimuleren van jong topsporttalent uit de regio Groningen. Zo werden vier geselecteerde toptalenten van de jaargang 2018 van de Foundation aan een sponsor gekoppeld. Dat zijn rostoelrugbyer Jop van der Laan, schaker Jonas Hilwerda, judoka Marit Kamps en tennisser Niels Visker. Ook werd de lijst 2019 van ondersteuning van 17 topsporttalenten uit de regio Groningen openbaar gemaakt. Ze komen uit in 11 sporten.

Het was een groot sportfeest in De Paalkoepel aan het Paterswoldsemeer. Zo’n 100 gasten uit bedrijfsleven, sport- en artiestenwereld genoten een uitgebreid diner, aangeboden door MAKRO Groningen, omlijst met een gevarieerd programma, gepresenteerd door Erben Wennemars. Er waren optredens van onder anderen Wia Buze en de band The Full Minties. Een forum met Marije Gemser, Adriaan Helmantel, Karin Kienhuis en Jean Driessen, allen thuis in de topsportwereld, discussieerde met Erben Wennemars over Jeugd en Topsport.