Prijzen FoodBattle Groningen uitgereikt

GRONINGEN - Vanaf Wereldvoedseldag 16 oktober, tot en met 16 november deden 384 deelnemers mee aan de FoodBattle Groningen.

Onlnags overhandigde wethouder Joost van Keulen de prijzen aan het beste team en de beste individuele deelnemer. De prijswinnaars gooiden gedurende hun actieweek de minste hoeveelheid voedsel weg.

Karen Blaakmeer won de dinerbon. Zij hield zelfs gedurende drie weken bij hoeveel voedsel ze weggooide. Het beste team, Voetspot FoodBattle, won een kookworkshop onder leiding van chefkok Harrie de Vries. In een professionele grootkeuken wordt met producten die bijna over de THT-datum zijn (tenminste houdbaar tot) een maaltijd gemaakt, waarna er gezellig wordt gegeten.

Ieder jaar gooien we in Nederland per persoon 40 kilo goed voedsel weg. Dit kost ons per persoon ongeveer 140 euro per jaar en is verspilde energie en onnodig gebruik van grondstoffen. Er deden 384 mensen mee aan de FoodBattle Groningen, verdeeld over 16 teams en 24 individuele deelnemers. Als alle deelnemers doorgaan op de manier zoals ze te werk gingen tijdens de FoodBattle, besparen ze gezamenlijk jaarlijks bijna 4.000 kilo voedsel.