Stad Groninger skater Lennard Pool behaalt derde plaats

GRONINGEN - Het Nederlands kampioenschap Skateboarden voor junioren werd zaterdag gehouden in skatepark ‘Real-X’ in Apeldoorn. Vanuit Skatepark Colosseum in Groningen deden 6 skaters mee.

De jongste deelnemer uit Groningen, Lennard Pool, wist in de categorie tot 10 jaar de derde prijs in de wacht te slepen en volgde hiermee Mark van Gorsel op die dezelfde prestatie vorig jaar neerzette.

De andere deelnemers Floris Terpstra, Camiel Smit, Mark van Gorsel, Lukas Hindriks en Daniel Moragues gooiden er mooie trucs uit, waarbij Daniël zelfs de finaleronde wist te bereiken. Daarin viel hij niet in de prijzen. Geen schande, want de organisatie sprak van een ‘zeer hoog niveau’ van de skaters die ongetwijfeld geïnspireerd zijn geraakt doordat deze sport zich nu olympisch mag noemen. Floris, Daniël en Lennard waagden zich ook nog in de ‘Bowl’ en ook dat deden ze zeer verdienstelijk en liepen weg met één van de prijzen beschikbaar gesteld voor ‘best trick’.

Elya Dijk die de zaterdagse trainingen verzorgt is supertrots op de jongens en weet zeker dat we in de toekomst veel meer van ze zullen horen: ‘het zijn getalenteerde jongens, die zich voortdurend verder willen ontwikkelen’.