Jazzvesper in de Martinikerk: A Love Supreme

GRONINGEN - De eerstvolgende Jazzvesper is 25 november om 17.00 uur in de Martinikerk. Tijdens deze namiddagviering worden gedeeltes gespeeld uit de beroemde jazzcompositie “A Love Supreme” van saxofonist John Coltrane.

Dit grootse muziekstuk, voor het eerst uitgevoerd in 1965, werd door Coltrane zelf beschouwd als ‘zijn gift aan God’. Het is bij uitstek spirituele muziek, die soms extatisch klinkt als een lofprijzing, soms ook meditatief als een gebed. Het is tamelijk uniek dat deze muziek nu ten gehore wordt gebracht door jonge jazzmuzikanten in de Martinikerk.

Internationale studenten van de jazz-afdeling van het Prins Claus Conservatorium vormen samen het jazzkwartet, dat de muziek verzorgt tijdens de vesper. Het kwartet begeleidt ook de korte teksten die samen gezongen worden. Voorafgaand aan de dienst, vanaf 16.40 uur spelen de muzikanten al verschillende jazztunes. Je wordt ontvangen met koffie en thee. De diensten zijn Engelstalig.

De Jazzvespers worden georganiseerd door Schoonheid met een Ziel, een initiatief van de Protestantse Gemeente Groningen en het GSp – Studentenplatform voor Levensbeschouwing. Voor meer informatie www.schoonheidmeteenziel.nl.