Drievoudige winnaar 32ste Groninger Studenten Cabaret Festival

GRONINGEN - Henk Overdijk heeft medio november de Juryprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF) in ontvangst mogen nemen.

De drie finalisten Tijmen Dokter, Henk Overdijk en Melise Yazgili speelden de sterren van de hemel in de tot de nok gevulde Groninger Stadsschouwburg.

De vierkoppige jury bestond uit Carlijn Sonneveldt, Eveline Mol, Mike Peek en Paul Haenen. Zij kozen niet alleen de winnaar van de Juryprijs, ook ontfermde de jury zich over de uitreiking van de Persoonlijkheidsprijs. Deze prijs is bestemd voor het talent met de meeste groeipotentie. Dit jaar heeft Henk Overdijk niet alleen de Juryprijs, maar ook deze prijs in de wacht mogen slepen. Tot slot had het publiek ook een stem; zij kozen de winnaar van de Publieksprijs. Ook hier werd Henk Overdijk als absolute favoriet gekozen en mocht hij met deze eer de Publieksprijs ontvangen. Een drievoudige winnaar dit jaar.

De drie finalisten gaan nu op tour door Nederland om nog meer publiek te overtuigen van hunk omisch talent. Vanaf 12 januari treden zij op in de volgende steden: Annen, Amsterdam, Leeuwarden, Groningen, Utrecht, Den Haag, Arnhem, Enschede en Rotterdam.