Studenten en wijkbewoners samen in de Dragant

GRONINGEN - De transformatie van de Dragant, de voormalige Duindoornflat in Selwerd gelegen langs de Ring Noord in Groningen, is op dit moment in volle gang. Hierbij wordt de flat door woningcorporatie Lefier vernieuwd tot een aardbevingsbestendig en duurzaam gebouw.

Na afronding van de transformatie komen 314 semi-zelfstandige studentenwoningen beschikbaar. Met de oplevering van de Dragant komt er een geheel nieuwe gemeenschappelijke ruimte op de begane grond. Lefier en het Wijkbedrijf Selwerd hebben gekeken of zij kunnen samenwerken om deze ruimte nadere invulling te geven. Het initiatief in de Dragant behelst dat er op bepaalde openingsuren een ontmoetingsplaats gecreëerd wordt waar zowel student als wijkbewoner welkom is. Tevens is er tijdens deze openingstijden een hapje en drankje te verkrijgen. Het plan is dat dit eenvoudige, doch voedzame en betaalbare gerechten zijn. Bijzonder aan dit project is dat er een leerwerkomgeving ontstaat voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De verwachting is dat in het voorjaar van 2019 de flat opgeleverd kan worden, waarna de gemeenschapsruimte annex restaurant ingericht gaat worden.

In de aanloop hier naar toe komt het Wijkbedrijf Selwerd graag in contact met bijstandsgerechtigde bewoners uit de Gemeente Groningen die mogelijkheden zien om producten in het restaurant aan te gaan bieden.