Sylvana Simons te gast op

GRONINGEN - Voor de zesde keer presenteert het Groninger Forum de pocketeditie van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) in Groningen, van donderdag 22 tot en met zondag 25 november.

Groningen maakt zich op voor vier dagen lang meer dan 30 van de beste, prachtigste, gekste en mooiste documentaires uit alle windstreken in vele gevallen geflankeerd door inleidingen, Q&A’s en nagesprekken met makers. Te gast zijn onder andere politica Sylvana Simons, schrijver en journalist Pieter Waterdrinker, journalist Eelco Bosch van Rosenthal en diverse filmmakers. De kaartverkoop is inmiddels gestart op www.groningerforum.nl.

IDFA in Groningen 2018

Een van de vaste en hooggewaardeerde programmaonderdelen staat traditioneel gepland op de laatste festivaldag: IDFA’s Audience Favorites. Daarnaast zijn er films over de meest uiteenlopende onderwerpen: van Steve Bannon tot Sylvana Simons en van MH17 tot De Kleine Prins. Een selectie van documentaires: ylvana Simons komt langs voor een nagesprek bij Sylvana, Demon or Diva, samen met regisseur Ingeborg Jansen. Bij de horror-docu American Dharma, waarin filmmaker Errol Morris in gesprek gaat met Trumptopman Steve Bannon, is een nagesprek met journalist Eelco Bosch van Rosenthal en assistant professor American Studies Tim Jelfs. Regisseur Menna Laura Meijer is aanwezig voor een interview bij ‘Now Something Is Slowly Changing’, een zoektocht naar persoonlijke groei en zingeving in de vorm van een observatie van talloze therapieën en cursussen. Een wel heel intieme docu over Ed Sheeran: zijn neef is documentairemaker, en volgde Ed zodoende vanaf het allereerste begin van zijn carrière.