Wethouder schrijft lief briefje aan Josje Hamel

GRONINGEN - Een warm gebaar op een koude, mistige ochtend. Zo gaf wethouder Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen vandaag het startsein voor de Dag van de Lieve Briefjes.

Op deze dag kunnen Groningers elkaar een briefje geven met een lieve boodschap. Met als doel een (eenzaam) mens te verrassen en blij te maken. Wethouder van der Schaaf schreef het eerste Lieve Briefje. ‘Ik geef hem aan Josje Hamel van het Hamelhuys, een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Want ik heb grote bewondering voor haar. Mensen zoals zij maken de samenleving rijk’.

Winkelend publiek en passanten keken vanochtend verrast op van drie vrolijke omaatjes die met rollators rondliepen op de Grote Markt in Groningen. De karretjes volgeladen met Lieve Briefjes, boden zij voorbijgangers aan een Lief Briefje te schrijven.

De Dag van de Lieve Briefjes is een initiatief van stichting BuitengewoonZijn.NU, in samenwerking met illustratrice Angélique Boter. Mensen blij maken, dat is het idee. Het liefst elk jaar weer. Ondersteund door de gemeente Groningen en onder meer communicatiebureau Senza Communicatie zijn in oktober en november duizenden lieve briefjes verspreid in de stad Groningen.

De briefjes zijn te vinden bij verschillende WIJ-vestigingen, scholen, bedrijven en ontmoetingsplekken. Iedereen kan de briefjes beschrijven met lieve teksten en deze vervolgens aan iemand geven. Ook Omapost doet mee! Met deze app kunnen 50 gratis kaartjes verstuurd worden.