Staatssecretaris Blokhuis bezoekt UMCG

GRONINGEN - Een goede gezondheid is zeer waardevol en investeren hierin ook! Hoe kunnen we als overheid en zorgpartijen bevorderen dat de gezondheid van mensen in Nederland verbetert?

Hoe pakken we dat in Groningen aan en gaan we zorgen voor meer gezonde jaren? Dit is het thema dat centraal staat tijdens het bezoek dat Staatssecretaris Blokhuis aan het UMCG brengt op 17 november.

‘Ik vind het belangrijk dat we in onze samenleving omzien naar elkaar’, aldus Blokhuis. “Juist naar mensen die het moeilijk hebben en er zelf niet uitkomen. Meedoen aan de samenleving is ook belangrijk voor mensen met een slechte fysieke gezondheid. We weten steeds beter dat leefstijl daarin een bepalende rol speelt. Daarom wil ik het makkelijker maken voor mensen om gezond te kiezen. Zo kunnen zij langer gezond blijven en langer van het leven genieten.”

Programma

Op zaterdag 17 november tussen 11.00-12.00 uur gaan verschillende experts met de staatssecretaris in gesprek over leefstijl en preventie in de zorg. Ook is er ruimte voor vragen vanuit de zaal. De staatssecretaris wordt door Jos Aartsen, voorzitter Raad van Bestuur van het UMCG, ontvangen op de plek waar het eerste rookvrije publieke ruimte gerealiseerd wordt. Na afloop van de bijeenkomst maakt de staatssecretaris kennis met de UMCG Leefstijlwijzer. Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn en een bijdrage te leveren aan deze interactieve bijeenkomst.

Aanmelding is wel verplicht, stuur hiervoor uw naam en gegevens naar healthy.ageing@umcg.nl. Vol=vol .