Kinderen maken samen muziek bij VRIJDAG

GRONINGEN - De muziekroutes voor kinderen bij VRIJDAG starten 20 november. Samen muziek maken vormt hierin de basis. De kinderen worden uitgedaagd door professionele musicus-docenten, waarbij plezier centraal staat.

Kinderen (en jongeren) van minima kunnen de lessen bovendien vergoed krijgen door een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en korting vanuit Stichting Leergeld en de Stadjerspas.

“De bijdrage van het Jeugdfonds bedraagt maximaal 450 euro per kind per jaar, dus het is echt de moeite waard”, aldus Timon Abels, programmeur Muziek bij VRIJDAG. “Zo houden we ons cursusaanbod voor ieder kind bereikbaar, voor alle leeftijden en elk niveau! En dat is belangrijk, want muziek maken is goed voor kinderen. Het geeft hen een nieuwe taal om zich mee te uiten en prikkelt de fantasie.” De korting- en subsidieregelingen kunnen onder andere worden ingezet voor de volgende muziekroutes. Elke route bestaat uit acht weken met één les per week.

Muziek Instap

Muziek Instap is de route voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar die beginnen met muziek maken. Kinderen krijgen een brede muzikale ontwikkeling en leren veel over samen muziek maken. Kortom, een ideale eerste stap in de wereld van muziek. Voor kinderen die al wat ervaring hebben op een instrument óf de Muziek Instap route hebben gevolgd, is Muziek Overstap de route om te beginnen.

Ontdek je Instrument

Kinderen die nog niet weten welk instrument ze willen bespelen, kunnen in de route Ontdek je Instrument verschillende instrumenten uitproberen. Voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar is er de route Mini Muziek Show. Samen met docent Rie-Jetske Komen maken de kinderen een muzikale show met muziek en theater. Kinderen van alle leeftijden en met een ontembare passie voor muziek kunnen zich aanmelden voor de Muziek Talent route. In deze route componeer je je eigen muziek voor de compositie-wedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble, volg je verschillende masterclasses en treed je regelmatig op.

Kijk voor meer informatie op bijvrijdag.nl/muziekvoorkinderen.