Stadjers handelen het meest van de provincie op Marktplaats

GRONINGEN - De gemeente Groningen is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot handelshoofdstad van de provincie Groningen. Dat maakt Marktplaats vandaag bekend op basis van onderzoek naar de handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten.

In de gemeente Groningen werd het meest gehandeld: maar liefst 42% van de inwoners handelde afgelopen tien maanden via Marktplaats. Daarmee verbrak de gemeente haar eigen record van vorig jaar, toen nog 40% van de inwoners via de handelssite handelde. Het is het twaalfde jaar dat Marktplaats de handelsactiviteit in kaart brengt en daarbij handelshoofdsteden uitroept. Om dat te berekenen heeft de handelssite gekeken naar het aantal accounts dat in iedere gemeente de afgelopen tien maanden actief is geweest, ten opzichte van het aantal inwoners. Baarle-Nassau is – net als vorig jaar - uitgeroepen tot handelshoofdstad van Nederland, landelijk gezien is daar het grootste deel van de inwoners actief op Marktplaats.

De afgelopen tien maanden handelde 42% van de inwoners uit gemeente Groningen via Marktplaats. Met de titel laat de handelshoofdstad concurrerende gemeenten als Veendam en Slochteren achter zich. Stond De Marne vorig jaar nog op de derde plaats, dit jaar is de plattelandsgemeente niet meer terug te vinden in de Top 5. Uit het onderzoek blijkt verder dat sommige producten opvallend veel worden aangeboden in de Groningse handelshoofdstad. De meest aangeboden producten zijn: 1. Schoenen, 2. Studieboeken en cursussen en 3. Damesfietsen.

Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.