Lezing ‘Permacultuur en voedselbos’ Velt Groningen

GRONINGEN - Permacultuur is hot en voedselbossen zijn trendy! De Velt-afdeling Groningen heeft een lezing ‘Permacultuur en voedselbos’op 29 november met de Natuur en Milieufederatie Groningen in stad Groningen.

De lezingen worden gehouden door landschapsarchitecte Letitia van der Merwe uit Eelde. Het begrip permacultuur is een samenvoeging vanuit het Engels: ‘permanent agriculture’. Terwijl de gangbare landbouw gebruik maakt van fossiele brandstoffen en van externe bronnen uit de mijnbouw , probeert permacultuur de manier na te bootsen waarop ecosystemen werken, zonder aanvoer van mineralen en energie van buiten. Op den duur kosten permacultuur-tuinen minder arbeid en energie, zijn ze beter bestand tegen extreem weer en hebben ze een hogere natuurwaarde dan gangbare landbouwsystemen. Letitia van der Merwe is landschapsarchitecte en al jaren enthousiast betrokken bij het thema. Zij zal op de basisprincipes van permacultuur ingaan en daarnaast de praktische toepassingsmogelijkheden voor de eetbare tuin en voor het voedselbos laten zien.

Op 29 november staat vanaf 19.00 uur bij de Natuur en Milieufederatie Groningen, Zuiderpark 16 in Groningen de koffie klaar. De lezing is van 19.30 tot 21.30 uur. Entree: Velt-leden 4 euro, niet-leden 5 euro (contant). Aanmelden https://beweegt.velt.be/groningen.