Natuurmonumenten zoekt helpende handen voor kiosk landgoed De Braak

GRONINGEN - Sinds enkele jaren is de kiosk bij de hoofdingang van landgoed De Braak in Paterswolde op de zondagen weer bemenst. Ter uitbreiding van het bestaande team is Natuurmonumenten op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Als vrijwilliger bemens je minimaal één keer per drie weken op zondagen tussen 11.00 en 14.00 of tussen 14.00 en 17.00 uur de kiosk. Je verkoopt koffie, thee, ijsjes of (warme) chocolademelk afhankelijk van het jaargetijde. Daarnaast geef je informatie over het landgoed en de nut en noodzaak van natuurbescherming en het werk van Natuurmonumenten. Leden werven maakt daar onderdeel van uit.

Coördinator vrijwilligerswerk bij Natuurmonumenten Booi Kluiving: ‘we zijn op zoek naar enthousiaste en servicegerichte vrijwilligers die zelfstandig binnen de kaders van Natuurmonumenten activiteiten en evenementen op willen zetten op het landgoed. ‘s Zondags is het landgoed nog steeds een populair uitstapje, ook voor mensen uit de stad Groningen’.

Landgoed De Braak

De Braak is een in de negentiende eeuw ontstaan landgoed met landhuis en bijbehorend park. Tuinarchitect Roodbaard ontwierp de tuinen. Het doolhof, de kettingbrug en het berceau vormen nog steeds bijzondere trekpleisters voor bezoekers. Begin twintigste eeuw kostte een entreekaartje tien cent. Tegenwoordig is het gratis.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de vacature? Kijk op de website van Natuurmonumenten of neem contact op met coördinator vrijwilligerswerk Booi Kluiving, T 050 -309 23 87 of E: B.Kluiving@natuurmonumenten.nl.