Ouder worden: hoe houdt u het zelf voor het zeggen?

GRONINGEN - “Met een beetje geluk kunt u zich prima redden als u ouder wordt. ’Maar wat als het, tijdelijk of langer, tegenzit? Ook dan wilt u het waarschijnlijk graag zoveel mogelijk zelf voor het zeggen hebben.”

Voor mensen die zich aangesproken voelen door deze gedachte organiseert Groningen Plus op 29 november 2018 een +bijeenkomst. Daar willen we een begin maken met te ontdekken hoe je als oudere kunt blijven doen wat jezelf wilt en op de manier die je zelf wilt. Tijdens de bijeenkomst vormen de deelnemers kleine groepjes. Elk groepje gaat met een zelfgekozen thema aan de slag, Dat kunnen thema’s zoals: weer thuis komen na een ziekenhuisopname, omgaan met vragen rond het levenseinde, te maken hebben met meerdere zorgverleners tegelijkertijd.

In de periode na de bijeenkomst krijgen de deelnemers die het gesprek voort willen zetten de tijd om met elkaar in de groepjes uit te wisselen wat voor ieder belangrijk is. In het voorjaar van 2019 organiseert Groningen Plus een vervolgbijeenkomst om de resultaten te bespreken.

Donderdag 29 november. Groninger Forum, Hereplein 73, Groningen Zaal 2 van 13.30 tot 16.30 uur - inloop vanaf 13.15 uur. Deelname is gratis. Aanmelden uiterlijk maandag 26 november per email info@groningenplus.net; onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en aantal personen.

Meer informatie: 050–364 23 20 / www.groningenplus.net / www.skgr.nl.