Spel KREK: ‘Wat zit er in een eierbal?’

GRONINGEN - Wie was Ome Loeks? Wat deed Rabenhaupt? Wat is snoetjeknovveln? Wie het antwoord weet op deze en 396 andere vragen maakt grote kans als winnaar uit de bus te komen bij het spel KREK Groningen.

KREK Groningen is een kennisspel met met 400 verrassende, informatieve en grappige vragen over Groningen en de Groningers. De eerste editie verscheen in november 2017; zojuist is de tweede editie verschenen. Het spel bestaat uit 80 kaarten met elk vijf vragen, ingedeeld in vijf rubrieken. Op de achterzijde van de kaart staat een gedeelte van een fraaie prent over Groningen. Er zijn zes verschillende achterkanten. Winnaar is degene die ze als eerste alle zes verzamelt, en aldus de prent compleet heeft. Elk goed antwoord brengt je dichter bij de overwinning. Ubbo Emmius staat je bij. Maar pas op voor Bommen Berend en Sint Martinus.

KREK is een spel voor 4 tot 8 spelers, vanaf 12 jaar. Bij het spel zit ook een antwoordenboekje, met toelichtingen en aanvullende wetenswaardigheden. Zo is Krek niet alleen leuk voor echte Groningers, maar ook voor wie dat worden wil! Het is te koop bij boekwinkels, speelgoedwinkels en cadeaushops in de gehele provincie en kost euro 17,50.