97.700 euro opgehaald voor het UMCG Transplantatiecentrum

GRONINGEN - Het UMCG Transplantatiecentrum was dit jaar het goede doel bij de Menzis 4 Mijl van Groningen.

Vrijdag kreeg het UMCG Transplantatiecentrum na afloop van het 2e Congres van het UMCG Transplantatiecentrum, de cheque met daarop het eindbedrag van €97.700 overhandigd uit handen van Race Director Elske Dijkstra. Met het opgehaalde bedrag wordt een trainingsprogramma gerealiseerd voor patiënten die een orgaantransplantatie hebben ondergaan.

Loop met je hart vier het leven

Op zondag 14 oktober liepen zo’n 22.000 lopers mee met de Menzis 4 Mijl van Groningen, het grootste loopfeest van het Noorden. Traditioneel is het goede doel een belangrijk onderdeel van de 4 Mijl. Dat was dit jaar niet anders. Loop met je hart, vier het leven! Het motto van de Charity Run, welke vooral symbool stond voor alle getransplanteerden, familieleden, artsen en behandelaars die samen met bekende Noordelingen mee liepen.

Cheque uitreiking na afloop 2e congres van het UMCG Transplantatiecentrum

Vanmiddag kwamen transplantatieprofessionals uit heel Nederland bijeen om kennis en kunde uit te wisselen om samen terug te kijken, maar ook vooruit te kijken. Een mooi moment om het definitieve opgehaalde bedrag te overhandigen aan het UMCG Transplantatiecentrum. Eerder al, op zondag 14 oktober, was bekendgemaakt dat er een bedrag van € 93.700,- was opgehaald. Vanmiddag overhandigde Elske Dijkstra, de cheque met daarop het fantastische totaalbedrag van € 97.700,- aan Inge Loohuis, het gezicht van het goede doel en Erik Verschuuren, Transplantatie arts van het UMCG Transplantatiecentrum.

Trainingsprogramma transplantatie patiënten

Met dit mooie bedrag wordt een trainingsprogramma gerealiseerd voor patiënten die een orgaantransplantatie hebben ondergaan. De patiënten krijgen hiermee weer het vertrouwen in hun eigen lichaam om beter te kunnen revalideren na een transplantatie. Quote: “Dit is fantastisch en betekent zoveel voor onze patiënten. We zijn ontzettend dankbaar en willen graag alle deelnemers, Charity Runners, sponsoren, collectanten, het publiek langs het parcours en natuurlijk de organisatie van de 4 Mijl hartelijk bedanken, aldus Erik Verschuuren van het UMCG Transplantatiecentrum.