Stadpunkers van Rat Patrol presenteren nieuwe plaat

GRONINGEN - De Groningse hardcore punkband Rat Patrol bestaat maar liefst 30 jaar en is daarmee waarschijnlijk de langst bestaande Nederlandse punkband. Een mooie aanleiding om de gloednieuwe plaat ‘We’re Doing Fine’ uit te brengen en die vanavond in VERA te presenteren.

De vier vrienden - vijftigers inmiddels- hebben in 2005 voor het laatst in VERA gestaan. Ze zien er tegenwoordig aardig ‘casual’ uit, maar voelen zich nog punker dan ooit. Geen scheuren in de broek meer, zware kisten of een ruige haardos vol met zeep, maar sterke idealen die nog altijd de boventoon voeren. Hoger opgeleide mannen met een goed zicht op wat ze willen. Maatschappelijk geëngageerd en vooral snoeihard.

Met de supports van Uhgah? Wugah! en De Fuckups is de avond compleet. Beide natuurlijk geen onbekenden van VERA. De eerste band is een trio dat een eigenzinnig en hard geluid voortbrengt. Met hun Hardcore, funk, punk en metal invloeden maken ze zo gezegd ‘Nineties crossover on steroids’. De Fuckups zijn catchy, snel en vies en hard. Deze oudere jongeren gaan al vanaf de jaren 80 mee, maar hebben niks ingeboet aan energie op het podium.

Zaterdag 22 december, aanvang 21.00 uur. Entree euro 2,50 (incl. servicekosten).