Grand Theatre brengt theater naar het Stadhuis

GRONINGEN - Theater in het politieke hart van de stad!

Op uitnodiging van Grand Theatre en in het kader van de Week van de Democratie van de Gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer voorafgaande aan de gemeenteraadsverkiezing op 21 november brengt het theatergezelschap MATZER de voorstelling ‘Niemand wacht op je’ naar het Stadhuis op de Groningse Grote Markt. Na afloop van de voorstelling wordt een gesprek op gang gebracht tussen burgers en politici dat inspireert tot nadenken over je rol in de samenleving.

Op zoek naar politieke inspiratie

We leven in een tijd waarin we steeds meer zicht hebben op hoe het er in de wereld aan toegaat. In de media komen aan de lopende band nieuwsberichten en opinies voorbij over brandende kwesties. De een roept nog harder dan de ander en luisteren lijkt moeilijker dan ooit. Over één ding zijn we het eens: verandering is nodig. Maar waar beginnen we? Hoe zet je jouw mening om in daden? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk: bij de burger of bij de politiek? In ‘Niemand wacht op je’ kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt.

Inspirerend nagesprek tussen burgers en politici

Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek waarin burgers en politici elkaar daadwerkelijk kunnen ontmoeten en spreken. We kijken naar vragen als: waar ligt ieders verantwoordelijkheid voor het bijdragen aan een betere samenleving? Is er voldoende speelruimte voor burgers om invloed uit te oefenen op de politiek en/of kunnen die mogelijkheden vergroot worden? ‘Niemand wacht op je’ komt op een cruciaal moment: in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen. MATZER inspireert je na te denken over jouw rol in deze samenleving en brengt het gesprek op gang tussen burgers en politici. De twee voorstellingen zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen.

Woensdag 14 en donderdag 15 november, 20:30 uur. Het Stadhuis, Grote Markt 1 in Groningen. Tickets en meer info via grandtheatregroningen.nl.