Albertus Magnus met verkiezingsdebat

GRONINGEN - Welgeteld twaalf Groningse politici begeven zich naar R.K.S.V. Albertus Magnus Brugstraat 8 voor een verkiezingsdebat.

De studentenverenigingen R.K.S.V. Albertus Magnus, G.S.C. Vindicat atque Polit, A.S.V. Dizkartes, Cleopatra A.S.G. en de Studenten Organisatie Groningen organiseren op woensdagavond 14 november een politiek (lijsttrekkers)debat.

Op 21 november aanstaande vinden de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen plaats. Met een aantal van ruim 60.000 hebben studenten een groot aandeel in de stad. Zij kunnen flink wat invloed uitoefenen op de lokale politiek. Toch gaat een groot deel van deze jonge inwoners niet snel naar de stembus: ze zijn vaak slecht geïnformeerd. Daarom is dit debat op poten gezet. Twaalf politieke partijen zullen met elkaar in discussie gaan onder leiding van presentator en eindredacteur Bram Douwes.

Femke Leegstra, Vice-Praeses van R.K.S.V. Albertus Magnus, zegt over dit debat: “Ook de stem van de student is belangrijk! Daarom willen wij onze leden op een laagdrempelige manier informeren over de verschillende standpunten van de partijen om er uiteindelijk voor te zorgen dat ook zij een weloverwogen stem uit kunnen brengen. Bovendien hopen we zo de interesse in de politiek bij de Groninger student te vergroten”.