Een heuse brasserie had Helpman nog niet

GRONINGEN - De enthousiaste reacties op de komst van Brasserie Harkema in de zuidelijke stadswijk Helpman hebben de eigenaren Jeroen Timmermans en zijn partner Lisanne Harkema verrast.

Een week nadat de deuren op de hoek van de Verengde Hereweg en de Emmastraat officieel open gingen, moeten ze al op zoek naar extra personeel om de grote drukte op te vangen. Brasserie Harkema richt zich met name op de lunch en hoopt ook een gezellig borreluur van de grond te kunnen tillen.

Jeroen Timmermans en Lisanne Harkema zijn geen onbekenden in de stad Groninger horeca. Jeroen werkte twaalf jaar bij De Stadtlander in de Poelestraat en leerde daar zijn partner Lisanne kennen. Zij heeft bij hetzelfde horecabedrijf tien jaar de gasten bediend. Zes jaar geleden vertrokken zij bij het eetcafé en sindsdien waren zij op zoek naar een geschikte locatie voor een eigen horecabedrijf.

,,Onze zoektocht richtte zich in eerste instantie op de binnenstad, maar achteraf zijn wij blij dat we nu in Helpman zijn beland. Er is de laatste jaren wel erg veel horeca in de binnenstad gekomen en zeker veel dagzaken waar je kunt lunchen. In de zuidelijke stadswijken is wel horeca te vinden, maar die bedrijven richten zich vooral op diner en fastfood. Een echte lunchgelegenheid die wij nu hebben geopend, was er eigenlijk niet’’, vertelt Timmermans. Hij hoopt ook dat de brasserie voor veel mensen uit de zuidelijke stadswijken een gezellige ontmoetingsplaats wordt.