Bezoek de open dag van Hanzehogeschool Groningen

GRONINGEN - De Hanzehogeschool Groningen houdt op zaterdag 10 november een open dag.

Vanaf 10.00 uur wordt op bijna alle locaties* informatie gegeven over de voltijdopleidingen: bachelor, master en Associate degree. Het gedetailleerde programma is hier te vinden.

Masteropleiding

Tijdens de open dag wordt veel aandacht besteed aan de masteropleidingen. De hogeschool biedt zowel voltijd, deeltijd als duale masters aan in de belangrijkste studierichtingen. Deze masters sluiten prima aan bij de bacheloropleidingen, waardoor een schakeljaar niet nodig is. Op die manier is het mogelijk om binnen vijf of zes jaar naast een bachelor ook een mastergraad op zak te hebben. Tijdens de open dag is er voorlichting over alle masters in voltijd. Kijk hier voor een overzicht van alle masteropleidingen van de Hanzehogeschool Groningen.

Aspirant-studenten met een migratie-achtergrond

Voor deze doelgroep is er een voorlichting van 12:30 - 13:30 uur, locatie Van OlstToren, Zernikeplein 7, lokaal E1.19. Er wordt gesproken over het hbo-onderwijs en wat dat exact inhoudt, over de opleidingen bij de Hanzehogeschool en de keuze daarin met behulp van de studiekeuzeactiviteiten. En natuurlijk over het Grotius programma.

Oudervoorlichting

Ouders die benieuwd zijn naar wat hun kind te wachten staat wanneer hij/ zij gaat studeren kunnen deelnemen aan de oudervoorlichting. Er wordt uitleg gegeven over bijvoorbeeld opleidings- en carrièremogelijkheden, huisvesting en financiering van de studieperiode.

​​​Vervoer

Er rijdt met grote frequentie een gratis pendelbus vanaf het station tussen alle locaties. Voor de rijroute per auto of fiets naar de locatie, check de website. Houd rekening met beperkte parkeerruimte, vooral in de ochtend.