Tweede editie Podium Zuid Live

GRONINGEN - De tweede editie van het nieuwe gratis muziekevenement Podium Zuid Live – met optredens van singer/songwriter Martijn van der Zande en rock & rollband The Wild Berrys - staat gepland voor zondagmiddag 18 november van 15.00 tot 17.00 uur in De Coendersborg.

“Het initiatief Podium Zuid Live voorziet - gezien de grote opkomst - duidelijk in een behoefte van de wijkbewoners”, aldus PvdA-wethouder Roeland van der Schaaf tijdens de eerste editie van het nieuwe gratis toegankelijke muziekevenement in de Buurt- en Speeltuin Vereniging Helpman-Oost (BSV Helpman) aan de Groenesteinlaan op zondagmiddag 21 oktober.

“Het is niet voor niets dat we als gemeente Groningen graag dit soort initiatieven ondersteunen. Het komt van de bewoners zelf en het is ook bedoeld voor die zelfde bewoners. Met relatief weinig middelen wordt hier iets belangrijks voor de wijk neergezet. Dat kunnen we als gemeente nooit beter neerzetten”, aldus de wethouder.

Van der Schaaf was niet de enige bezoeker, die op 21 oktober langs kwam fietsen en uit nieuwsgierigheid even een kijkje kwam nemen bij de BSV Helpman. Naar schatting 150 bezoekers wisten de weg naar Podium Zuid Live, dat de winterse variant van Sterrebos Live wil zijn, te vinden.

Afgezien van wat kleine kinderziektes, die nu eenmaal gepaard gaan met het organiseren van een dergelijk evenement, kon de organisatie – opererend onder de paraplu van het Wijkcomité Helpman – tevreden terugkijken op de eerste editie met optredens van de bluegrassgroep The Hillbilly Holler en de bluesband The Mississippi Kings.

De serie gratis optredens wordt – na een korte pauze in de feestmaand december - voortgezet op zondag 20 januari 2019. In de maanden februari, maart en april 2019 verhuist Podium Zuid Live naar De Coenderborg, waarna Sterrebos Live vanaf mei het stokje weer overneemt. Meer informatie over Podium Zuid Live is te vinden op: www.podiumzuid.nl.