De FC Groningen-elf van Martin Drent

GRONINGEN - Vijf vaste volgers van FC Groningen hebben we nu in deze rubriek gehad, met vijf verschillende opstellingen.

Martin Drent, de populaire oud-spits van FC Groningen en analist voor RTV Noord, kiest voor 4-4-2 in een ruit, met Doan achter de spitsen en Reis als controleur voor de verdediging. Qua namen wijkt zijn opstelling op twee plaatsen af van die in de laatste wedstrijden tegen PSV en Excelsior. Martin relativerend: “Het zou best kunnen zijn dat als ik de trainingen bekijk of geef tot een andere conclusie kom.” Maar dat doet hij niet. Vandaar dat hij op basis van wat hij in de wedstrijden ziet, kiest voor de volgende elf: Padt – Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Absalem – Hrustic, Reis, Doan, Warmerdam – Cassierra en Mahi.

Martin over zijn keuzes: “De beste spelers moeten in de as spelen en die staan er nu. Het middenveld moet je versterken met een vierde speler, anders kom je echt kracht en voetballend te kort. In balbezit liggen er veel opties, met in potentie een balvaste Cassierra en met veel bewegende en creatieve spelers zoals Mahi en Doan.

Absalem en Warmerdam moeten de gehele linkerkant aanvallend bespelen en hetzelfde geldt voor Hrustic en Zeefuik aan de rechterkant, waarbij Reis de restverdediging bewaakt.

Mahi zou ik aanvoerder maken, omdat een Mahi met veel vertrouwen zeer belangrijk is voor het team. Ook qua uitstraling zie ik liever een aanvaller als aanvoerder.”