Sloeproeiers Groningen ontvangen wildcard voor HT race

GRONINGEN - Sloeproeiers Groningen ontvingen de wildcard voor de koninginnerace, zoals de race van Harlingen naar Terschelling ook wel wordt genoemd, onlangs tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen in Muiden.

De wedstrijd in Muiden bestaat uit drie keer op en neer van Muiden naar Pampus, verspreid over twee dagen.

De HT commissie benoemde dat de Groningers die slechts ruim een jaar aan het roeien zijn zeker zijn opgemerkt in de sloeproeiwereld door hun prestaties. Daarnaast hebben ze aan wedstrijden door het hele land meegedaan. De Groningers werden dit jaar vanuit het niets 4e in de 1e klasse heren met een gemengde boot met dames en heren. Dit deden ze door 1e te worden op Urk, 2e te worden in Makkum en Culemborg en 3e te worden in Langweer.

Sloeproeiers Groningen roeien in een authentieke reddingssloep de Oihonna, een sloep afkomstig van het in 1896 gebouwde gelijknamige Finse stoomschip. Alleen authentieke sloepen worden nog toegelaten tot de sloeproeiwedstrijd van Harlingen naar Terschelling. De wachtlijsten om mee te mogen dingen met deze race is soms jaren. Door het verstrekken van wildcards kunnen bijzonder presterende teams toch deelnemen aan deze race van ruim 35 kilometer die veelal onder barre omstandigheden wordt geroeid. De 45e HT race wordt geroeid op 31 mei 2019.