Prijsuitreiking Groningse Ondernemers Challenge

GRONINGEN - In Martini Plaza vond dtijdens de promotiedagen de prijsuitreiking plaats van de Groningse Ondernemers Challenge 2018. Drie vakjuryprijzen waren er te verdelen en één publieksprijs.

Marlon Connor van Connor Sports won met zijn project 'Move Together' de publieksprijs van €1000,- door de meeste van de in totaal ruim 4000 publieksstemmen voor zich te winnen. Dat was al een paar weken bekend, maar vanmiddag kreeg hij zijn prijs uitgereikt.

Een vakjury beoordeelden in totaal 12 plannen die het tot finalist hadden geschopt. Dit zijn de winnaars van de drie vakjuryprijzen ter waarde van €5000,- : Oma's Soep Groningen van Marijn Tiedemann en Anouk Delissen, AvHaal van de broers Erik en Bart Lesschen, FitGaaf! van Tom Steffens. Alle prijzen werden uitgereikt door wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA), die onder andere 'sociaal ondernemerschap' in zijn portefeuille heeft.

Dit voorjaar schreven in totaal 70 ondernemers zich in met een eerste idee, 30 ondernemers slaagden er in om tot zo'n projectplan te komen en dat te laten beoordelen door een team van de gemeente Groningen en Buro Bries, uitvoerder van deze Challenge. Van de 30 projectplannen ontvingen 24 plannen 50% financiering van hun projectbegroting. Vier van de 30 projectplannen ontvangen via de geldprijzen extra financiering, bedoeld om ook extra maatschappelijke impact te maken.