Snackbar van de Toekomst winnaar Groene Peperprijs 2018

GRONINGEN - Tijdens Let's Gro werd afgelopen weekend De Groene Peperprijs uitgereikt. Dit jaar was de Snackbar van de Toekomst de winnaar.

Ze kregen de prijs uit handen van de wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen. De prijs is een initiatief vanuit de Gemeente Groningen en is bedoeld om innovatieve voedselprojecten een steuntje in de rug te geven. De Snackbar van de Toekomst ontving een cheque van € 1.000,- en krijgt hulp en aandacht bij het vervolg van het initiatief.

De Snackbar van de Toekomst

Snacks vormen in Nederland een steeds belangrijker onderdeel van het dagelijkse eetpatroon. De Snackbar van de Toekomst is een platform waar verschillende partijen bij elkaar komen om samen nieuwe snacks te ontwikkelen. Snacks die niet alleen lekker zijn, maar waarvan de productie, distributie en bereiding leidt tot minder verspilling en vervuiling. De Snackbar van de Toekomst organiseert evenementen waar geïnteresseerde partijen samen kunnen ontdekken, experimenteren en leren. Dit gebeurt op bijvoorbeeld tijdens festivals, op scholen en bij bedrijven. Ook digitaal kunnen geïnteresseerde partijen kennismaken met nieuwe producten en hun duurzame netwerk vergroten.

Meer informatie is te vinden op: www.snackbarvandetoekomst.nl