Film: Let’s Gro met duurzaam leven in Woldwijk

WOLDWIJK - Woldwijk, aan de rand van Ten Boer, was afgelopen week onderdeel van het Lets Gro festival. De coöperatie en bewoners openden hun deuren voor bezoekers.

De nieuwe wijk staat volledig in het teken van duurzaamheid en innovatie. De grond is in 2016 door de gemeente voor twintig jaar overgedragen aan de coöperatie. De coöperatie staat open voor samenwerkingen met initiatieven van buitenaf zolang het aan een aantal voorwaarden voldoet. Volgens voorzitter Henk Kooistra heeft het gebied drie verschillende doelen: Het moet duurzaam zijn, het moet goed zijn voor Ten Boer en het moet financierbaar zijn. Tot nu toe heeft dit geresulteerd in samenwerkingen met onder andere stichting Tiny House Noord-Nederland en Mas con Menos. Tiny House Noord-Nederland houdt zich bezig met het plaatsen van tiny houses op het terrein. Mas con Menos (Spaans voor: ‘meer met minder’ ) is een internationaal bouwcollectief. Vanuit dit collectief wordt duurzaam gebouwd met veelal gerecyclede materialen.

Uniek in Nederland

Voorzitter van Tiny House Noord Nederland Paula den Hoed geeft aan dat de huisjes in trek zijn. ‘Wij hebben ruimte voor twaalf huisjes maar het loopt vol met aanvragen. Wat dat betreft zijn we toe aan uitbreiding’. Paula voegt hieraan toe dat dit project uniek is in Nederland en dat zij daarom hierheen gekomen zijn.