Opening Taalhuis in Beijum

GRONINGEN - Het nieuwe Taalhuis in Beijum bij De Wegwijzer, Ypemaheerd 42 wordt 7 november 10.30 uur geopend door wethouder Mattias Gijsbertsen.

In het Taalhuis kan iedereen met een taalvraag of vragen over rekenen en computervaardigheden langskomen. Ook is er informatie te vinden over opleidingen, cursussen, taalcafé’s en andere vrijwilligersprojecten in de stad gericht op taal, rekenen en digitale vaardigheden.

Samenwerkingen Taalhuis

Het initiatief voor het Taalhuis in Beijum komt van gebiedsteam Oost. Het taalhuis Beijum is een samenwerking van WIJ Beijum, Taal voor het Leven, Humanitas, Gemeente Groningen, Noorderpoort, Alfa-college en het Groninger Forum. Samenwerking is heel belangrijk voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid.

Stichting Lezen en Schrijven heeft veel kennis op dit terrein en ondersteunt bij de oprichting van een Taalhuis. Het Taalhuis heeft iedere dondderdag inloopspreekuur van 10.00 tot 11.00 uur.

Meerdere taalhuizen

Naast het Taalhuis Beijum zijn er Taalhuizen in MFC de Wijert, JOP (Oosterpark) en in de Groninger Forum bibliotheken Selwerd en Vinkhuizen.