Cheque overhandiging Team 4 Mijl en Prijsuitreiking Chiquita Jeugdloop powered by GasTerra

GRONINGEN - 23.000 deelnemers liepen 14 oktobr 6,437 meter van Haren naar Groningen tijdens de 32e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen. Hiervan liepen bijna 3.000 deelnemers in de leeftijd tot en met 18 jaar, mee aan de Chiquita Jeugdloop powered by GasTerra.

De twaalf winnaars in deze categorie zijn gistermiddag gehuldigd op de atletiekbaan in het stadspark te Groningen en kregen hun prijzen overhandigd door Race Director: Elske Dijkstra. Voor de prijsuitreiking hebben de beste jeugdlopers van de 4 Mijl meegetraind met de RTC/Team 4 Mijl training. Naast de huldiging van de twaalf winnaars werd er ook een cheque uitgereikt aan Team 4 Mijl.

Team 4 Mijl

Naast het uitreiken van de prijzen aan de winnaars van de jeugdloop, is ook de opbrengst voor Team 4 Mijl bekendgemaakt. De 4 Mijl vindt het belangrijk dat aanstormend talent gedegen begeleiding krijgt om prestaties te verbeteren en zich op verantwoorde wijze te ontwikkelen, daarom heeft ze in 2007, Team 4 Mijl geadopteerd. Bestuurslid Henk Bakker heeft uit handen van Elske Dijkstra, Race Director 4 Mijl, de cheque met daarop een bedrag van: €15.800,- in ontvangst genomen. Dit is bijeen gebracht door een vast bedrag per bedrijventeam en per individuele deelnemer en via donaties.

UMCG Transplantatiecentrum

Dit jaar was het goede doel van de Menzis 4 Mijl van Groningen het UMCG Transplantatiecentrum. Deelnemers konden bij hun inschrijving een donatie doen of een bijdrage geven aan een van de collectanten die tijdens de 4 Mijl aanwezig waren, daarnaast werden er nog andere acties door het UMCG Transplantatiecentrum zelf georganiseerd. Ook de deelnemers van de Charity Run hebben met hun persoonlijke actiepagina's geld opgehaald voor het goede doel. Het opgehaalde bedrag wordt gebruikt om een jaar revalidatie te bekostigen voor ongeveer 30 patiënten die een transplantatie hebben ondergaan. De deelnemers van de Charity Run, maar ook vele recreanten hebben hard en fanatiek gelopen voor het UMCG Transplantatiecentrum, waarvoor tot nu toe een bedrag van €93.700 is opgehaald. Dit bedrag is nog maar een tussenstand. De cheque met daarop het definitieve bedrag zal op vrijdag 9 november overhandigd worden tijdens het tweede congres van het Transplantatiecentrum.