Kinderburgemeester Jouayria Ouarroui loopt de Plantsoenloop

GRONINGEN - De 61e editie van de Plantsoenloop belooft weer een mooie, sportieve dag te worden met een recordaantal deelnemers aan de start.

Voor de kinderen van 1 tot en met 9 jaar is er de 1K Kidsrun, voor de kinderen van 10 t/m 14 jaar is er de 2 en 4 km Scholierenloop en voor de volwassenen is het mogelijk om deel te nemen aan de 4 en 8 km Wedstrijd of Recreantenloop. Inschrijven kan nog voor alle afstanden via www.plantsoenloop.nl.

Deelnemend kinderburgemeester Jouayria Ouarroui

Het eerste startschot zal gelost worden om 11:00 aan de Oranjesingel voor de jongens van 4 en 5 jaar, waar vervolgens ook de meisjes van start zullen gaan en de andere jongste deelnemers tot en met 9 jaar. De prijsuitreikingen van deze 1K Kidsruns worden vanaf 12:25 gehouden op de Nassaulaan door de 11-jarige Kinderburgemeester: Jouayria Ouarroui. Zij loopt zelf ook mee aan de 2 km Scholierenloop die om 14:15 van start zal gaan. De startschoten van de 2 en 4 km Scholierenloop worden verzorgd door de nieuwe sponsoren van de Plantsoenloop, de Rabobank en Stichting Kinderopvang Stad Groningen.

Deelnemersveld Team4Mijl

De Plantsoenloop bestaat grotendeels uit kinderen van 4 tot en met 14 jaar die deelnemen aan de 1K Kidsrun en de 2 en 4 km Scholierenloop, waarvan er meer dan 20 verschillende scholen deelnemen. Voor de volwassenen wordt er een Recreantenloop en een Wedstrijdloop georganiseerd van 4 of 8 km.

Goede doel

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is ook dit jaar het goede doel van de Plantsoenloop. Deze stichting zet zich in om het verblijf voor opgenomen kinderen en ouders zo aangenaam mogelijk te maken en noodzakelijke extra's te realiseren waardoor kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Nieuwe dit jaar is de Goede doelen Loterij. Met deze loterij steun je Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis en maak je kans op mooie prijzen (o.a. toegangskaarten Attractiepark Slagharen, kaarten kindervoorstelling in MartiniPlaza, gratis kaarten voor Pathé en nog veel meer). Loten zijn op de dag zelf te koop. Prijs per lot € 5,- Trekking vindt plaats om 13.00 uur en om 15.00 uur.