Longpunt Groningen helpt longpatiënten en partners

GRONINGEN - Longpunt Groningen, deze keer op 14 november heeft als onderwerp ‘Stamcellen en COPD; hope of hype?

Mw. dr. M.N. Hylkema van het UMCG Pathologie zal een inleiding geven over de verschillende stam- en voorlopercellen in de long. Gedragen stamcellen van emfyseem patiënten zich anders dan die van gezonde personen? En is stamcel therapie de oplossing voor longweefselherstel in de toekomst?

Locatie Immanuelkerk Overwinningsplein 1 Groningen om 14.00 uur. Betaald parkeren.

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. het Martini Ziekenhuis en het UMCG. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar longpuntgroningen@longfonds.nl of bellen met Lammina Krol tel. (06) 20244269. Zie ook www.groningen.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.