De mantel van Sint Maarten 2.0

GRONINGEN - Sint Martinus werd bekend doordat hij de helft van zijn mantel aan een arme bedelaar gaf. Aan wie zou jij tegenwoordig die helft geven?

Daarover gaat Sint Martinus’ Pronkjewailn 2018. Op zaterdag 10 november staan tijdens een bijzondere manifestatie in de Martinikerk zes ‘pronkjewailn’ uit de stad centraal: mensen die van weinig geld moeten rondkomen, maar met burgerinitiatieven op een positieve manier een bijdrage leveren aan het leven van anderen in armoede. Soms zelfs geruisloos of onzichtbaar; daarom is het thema ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’.

Het programma van Sint Martinus’ Pronkjewailn begint ’s avonds om 20.00 uur in de Martinikerk met de officiële opening door Commissaris van de Koning René Paas. Tijdens het programma wordt een boekje gepresenteerd met zes persoonlijke verhalen van Stadjers met een krappe beurs die op een bijzondere manier in het leven staan. Toegang is gratis, aanvang 20.00 uur.

Sint Martinus’ Pronkjewailn wordt georganiseerd door: de Gemeente Groningen, Het Pand, Humanitas, MJD, Protestantse Kerk Groningen, Stichting Martinikerk en Voedselbank.

Kijk voor meer informatie op: www.sintmartinuspronkjewailn.nl.