Kinderdag Doe Maker op Let’s Gro festival

GRONINGEN - De Grote Markt wordt 3 november het decor voor ‘Doe Maker’.

Doe Maker is het circulaire kunst- & techniek lab tijdens het Let’s Gro festival. Kinderen kunnen hier robots bouwen en besturen, zelf plastic recyclen, elektriciteit maken uit groente, werken met een heuse lasersnijder en nog zoveel meer. Tijdens Doe Maker leren de kinderen meer over de circulaire economie waar geen afval bestaat en grondstoffen hun waarde behouden.

Ook duiken de kinderen tijdens Doe Maker in het thema geluk. Kunstenares Agnes Spruit gaat met de kinderen in gesprek over wat hen gelukkig maakt en maakt met hen een ‘klein blij schilderij van vilt’. Ook is er een Lego bouwwedstrijd waarbij je wordt uitgedaagd jouw geluksmoment in Lego te bouwen. Daarnaast kunnen bezoekers hun kapotte telefoons en andere elektronische apparaten inleveren in de tent, recycle-helden worden beloond met spelminuten voor toffe games bij de e-waste speelkasten.

Alle activiteiten zijn gratis, in de tent Grote Markt op 3 november van 10.00 – 17.00 uur. Er zijn workshops waar je je op de dag zelf voor in kunt schrijven en activiteiten waar je doorlopend bij aan kunt sluiten. Meer weten over Doe Maker? www.letsgro.nl/event/doemaker-4-kids. Doe Maker wordt georganiseerd door het Doe Museum uit Veendam.