4e editie Battle of the Schools tijdens Let’s Gro

GRONINGEN - Deze dagen strijden noordelijke MBO- en HBO- ICT- en multimediaopleidingen onafgebroken in ‘The Battle of the Schools’. In teams maken zij binnen 48 uur werkende oplossingen voor online ICT-gerelateerde uitdagingen en opdrachten.

Tijdens de finale op vrijdag 2 november tussen 12.30 - 14.30 uur op de Grote Markt pitchen de teams hun werk. Voor het winnende team is er een waanzinnige beker, eeuwige roem en €15.000 om een start-up te beginnen.

Verschillende HBO- en MBO-opleidingen uit Noord-Nederland zijn met een of meerdere teams aanwezig. Zij hebben hun beste ICT- en multimediastudenten geselecteerd. Een team bestaat uit zes studenten, aangevuld met twee docenten. Eén van de studenten is aanvoerder van het team.

De cases

De case kan het bouwen van een website zijn, een app of een game, maar ook dedicated software of een fysiek apparaat of opstelling. Bij de start krijgen de teams te horen aan welke case ze gaan werken. Vervolgens gaan ze 48 uur keihard aan de slag om een werkend prototype te maken. Vorig jaar wonnen studenten van het Noorderpoort met een app voor PlasBossinade, waarbij het contact tussen klant en notaris of advocaat wordt verbeterd.

Wie is de beste?

Het werk van de teams wordt beoordeeld door een vakjury, samengesteld uit onafhankelijke professionals en toonaangevende deskundigen uit de wereld van ICT en multimedia, zoals Xandra Groenewold, Stef van der Ziel, Jeroen Bos, Thijs Helfrich en Benjamin Derksen. De juryleden hebben brede kennis van de verschillende disciplines.

De winnaar

Het winnende team met start-up-potentieel ontvangt €15.000 om daadwerkelijk een start-up te beginnen. Dit gebeurt onder begeleiding van Boost-Up: een nieuw initiatief van verschillende Groningse partijen. Op dit moment bestaat het uit ongeveer 50 ervaren ondernemers uit Noord-Nederland. Het bedrijf heeft als doel ondernemers uit de regio te helpen en waar mogelijk een ‘boost’ te geven. Hiernaast krijgt het winnende team een prijs uitgereikt door Bossers & Cnossen. Ook is er een publieksprijs. Dit jaar is dit een workshop chatbot bouwen, aangeboden door Sogeti.