Studenten en praktijkbegeleiders samen in de schoolbanken

GRONINGEN - Ruim twintig eerstejaars BBL-studenten van de Secretariële opleidingen van het Alfa-college volgden afgelopen week samen met dertien praktijkbegeleiders les.

Kruisbestuiving

De dag was een kruisbestuiving tussen onderwijs en werkveld. De begeleiders van onder andere de Rijksuniversiteit Groningen en Ophtec ervaren wat de lessen op het Alfa-college inhouden en geven tips over hoe het onderwijs nog beter aan kan sluiten op de praktijk.

“Deze dag is gezellig én waardevol, want de begeleiders en studenten volgen samen lessen en doen gezamenlijke opdrachten. Daarnaast krijgen de begeleiders een beeld van hoe op het Alfa-college les wordt gegeven en leveren ze een bijdrage aan de verbetering van ons onderwijs”, vertelt Hanneke van Dam, stage-coördinator van het Alfa-college en initiator van de Praktijkbegeleidersdag.

Zo zaten studenten en begeleiders vanuit de praktijk samen in de schoolbanken bij een les Duits, Vergadertechnieken en Engels. “Voor mij is het best lang geleden dat ik vakken als Duits en Engels heb gehad. Het is daarom fijn om samen met de studenten daar op een ontspannen manier mee bezig te zijn”, zegt Lolke Heida van de Rijksuniversiteit Groningen.

Dieta Venema, student Office Assistance, is ook enthousiast over deze gezamenlijke bijeenkomst: Ik vind de Praktijkbegeleidersdag erg leuk, want nu ziet mijn begeleider hoe de lessen op onze school worden verzorgd.”