Werkfestival Groningen levert 4600 baanmogelijkheden op

GRONINGEN - Het Werkfestival in Groningen heeft ruim 4600 vervolgafspraken opgeleverd tussen werkgevers en werkzoekenden. De ‘banenmarkt nieuwe stijl’ werd daarmee behalve een groot succes ook een prachtig feest. 11.344 werkzoekenden troffen op het festivalterrein in Groningen ruim 300 werkgevers in onder meer de zorg, bouw en techniek, dienstverlening, horeca en logistiek. Het Werkfestival is een banenmarkt, maar dan heel anders.

Op het terrein van de voormalige Suikerfabriek, net buiten het Groninger stadscentrum, verzamelden zich foodtrucks, een reuzenrad, verschillende activiteiten zoals een rollatorrace, een kruiwagenspel, Virtual Reality bij Defensie, een operatietafel en nog veel meer. Daarmee ontstond een zeer prettige festivalsfeer waar duizenden mensen van alle leeftijden, culturen en opleidingsniveaus elkaar troffen. Tijdens het festival konden de bezoekers meer dan 40 workshops bijwonen.

Volgens wethouder Roeland van der Schaaf en bestuursvoorzitter van Werk in Zicht, is het festival zo succesvol dat een vervolg voor de hand ligt: “Dit moeten we over twee jaar weer doen. Maar dat niet alleen, ik weet zeker dat andere arbeidsmarktregio’s dit voorbeeld zullen volgen. Dit is de eigentijdse manier om werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen.”