Gratis met bakfiets grofvuil wegbrengen

GRONINGEN - De gemeente Groningen biedt vanaf heden de mogelijkheid gratis een bakfiets te gebruiken voor het wegbrengen van grofvuil. De bakfietsen zijn een extra service om de stad schoon te houden en zwerfvuil tegen te gaan.

Bewoners kunnen grofvuil 4 keer per jaar gratis afleveren bij de twee afvalbrengstations in de stad. Of zij kunnen het grofvuil tegen betaling laten ophalen door de gemeente, Stichting Werkpro of Voordelig Vervoerd. Mensen zonder auto of rijbewijs kunnen nu met deze gratis leen-bakfiets grofvuil naar het afvalbrengstation brengen zonder bijkomende kosten.

Wanneer inwoners bakfietsen willen gebruiken voor het wegbrengen van grof vuil, dan kunnen zij deze reserveren bij de Stadswerkplaats aan het A-kerkhof. Bij de Stadswerkplaats krijgen zij een verklaring ‘gebruik bakfiets grofvuil’’ mee. Deze verklaring kunnen zij laten ondertekenen op het afvalbrengstation en bij terugkomst weer afgeven aan de Stadswerkplaats. De kosten voor de huur van de bakfietsen worden dan doorberekend aan de gemeente. Eind dit jaar komen naast de reguliere bakfietsen een tweetal elektrische bakfietsen beschikbaar voor het wegbrengen van grofvuil.

Schone en veilige stad

Wethouder Joost van Keulen: “We willen allemaal graag een schone en veilige stad. We zijn dan ook allemaal zelf verantwoordelijk voor het op de juiste wijze opruimen van ons afval. Als gemeente bieden wij de faciliteiten: wij halen afval op en zorgen dat de afvalbrengstations beschikbaar zijn. Ik ben blij dat we nu de bakfietsen als extra service kunnen aanbieden”.