De FC Groningen-elf van Joop Gall

GRONINGEN - Wat is de beste opstelling voor FC Groningen...?

Dat blijkt voor menigeen geen gemakkelijk te beantwoorden vraag. In navolging van William Pomp (Dagblad van het Noorden), Stefan Bleker (RTV Noord) en Wouter Holsappel (OOG) stuit ook Joop Gall, oud-speler, voormalig assistent-trainer én supporter van FC Groningen, op de disbalans in de selectie van trainer Danny Buijs. Joop mist echte, authentieke vleugelspelers in de selectie en scorende spitsen. “Veel keuzes hebben consequenties. Zet je bijvoorbeeld Doan op 10, dan is er geen ideale rechtsbuiten. Maar zet je hem rechtsbuiten, haal je niet alles uit zijn kwaliteiten. Dus er moet op een of meerdere posities gecompenseerd worden.”

Hij kiest voor de volgende elf: Padt – Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker – Doan, Memisevic, Reis, Warmerdam - Breij - Mahi.

“Ik schat het scorend vermogen van Mahi en Doan hoger in dan dat van Pohl en Cassierra. Met een fitte Breij durf ik het wel aan, daarom toch maar Doan in een vrije rol vanaf rechts met gelegenheid voor een in zijn kracht opkomende Zeefuik. Warmerdam zal zeker aansluiting zoeken naar de voorste linie en heeft het vermogen en bereidheid om weer om te schakelen. De controle ligt bij Memisevic, zodat Reis ook zijn aanvallende momenten kan pakken.”

Wim Masker.