Feest met vijf jaar rechtbank Noord-Nederland

GRONINGEN - Sinds 2013 hebben Groningen, Friesland en Drenthe één rechtbank, de Rechtbank Noord-Nederland. Al vijf jaar wordt daar rechtgesproken in uiteenlopende zaken uit de noordelijke provincies. Vijf jaar. Een lustrum.

Een lustrum waarbij het publiek in Groningen het theater in kan, geheimen mag onthullen in Assen en een kijkje krijgt in de keuken van de rechtspraak in Leeuwarden.

Theatervoorstelling ‘Justice’ in Groningen: het stuk is geïnspireerd op de filmklassieker 'De twaalf gezworenen' en wordt geproduceerd door Garage TDI in samenwerking met de rechtbank Noord-Nederland. In het stuk verschansen twaalf jongeren zich stiekem in het Groninger gerechtsgebouw. Een onschuldig spelletje 'rechtertje spelen' loopt uit op een grimmige confrontatie waarbij de scheidslijn tussen schuld en onschuld, goed en kwaad vervaagt.. Aanmelden kan via theater.rb-nnl@

rechtspraak.nl. De theatervoorstelling vindt plaats in de rechtbank in Groningen op zaterdag 17 november, om 16.00 uur ’s middags en 19.00. De toegang is gratis.