Jantje Beton zoekt Speelambassadeurs in Groningen

GRONINGEN - Jantje Beton roept iedereen tussen de 16 en 25 jaar op om kinderen een onwijs toffe tijd te laten beleven in de speeltuin tijdens de zomervakantie!

Om zo kinderen die niet op vakantie kunnen of gaan heel veel speelplezier te bieden! De jongeren krijgen de titel ‘Speelambassadeur’ en organiseren activiteiten in de lokale speeltuin. Jantje Beton gelooft enorm in talentgericht werken. Afhankelijk van interesses, tijd en vaardigheden bepalen de jongeren zelf hoe ze zich inzetten voor de uitvoering van het project.

De jongeren ontvangen een vergoeding, een certificaat en een getuigschrift. Daarnaast werken ze aan vaardigheden zoals creativiteit, organiseren, samenwerken en met kinderen omgaan. Ze maken nieuwe vrienden en beleven samen een mooie zomer! Van de speeltuin maken ze een plek waar kinderen volop kunnen spelen en opgaan in hun fantasie. Zo wordt bijvoorbeeld een klimrek omgetoverd tot kasteel met ridders en prinsessen, wordt een junglesurvivaltocht door de speeltuin georganiseerd of strijdt iedereen in een watergevecht.

Het project gaat in drie steden van start: Groningen, Haarlem en Leiden. In Groningen organiseert Jantje Beton dit project samen met Vereniging Speeltuincentrale Groningen. “Het is mooi dat Speelambassadeurs Gezocht ook van start gaat in Groningen. De aanpak sluit naadloos aan op de initiatieven, die vorige zomer door twee buurt- en speelverenigingen met steun van de Speeltuincentrale zijn gestart en een geweldig succes bleken,” aldus Harrie van den Berg, Relatiebeheer Vereniging Speeltuincentrale Groningen. “Daarnaast is het inzetten van jongeren ook een investering in het heden en de toekomst; meer jongeren raken betrokken bij de buurt- en speeltuinverenigingen én zij zijn de ouders van een toekomstige generatie aan spelende kinderen.”

Het project van Jantje Beton/NUSO is één van de 40 projecten gehonoreerde projecten van de eerste ronde van het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Met het project wordt onderzocht of de Maatschappelijke Diensttijd past bij de speeltuinverenigingen en aansluit bij ontwikkelkansen voor jongeren. In dit project wordt gebruik gemaakt van de beproefde jeugdwerkmethode van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS). Deze jeugdwerkmethode motiveert, inspireert en begeleidt jongeren, en is zo succesvol dat we deze aanpak in dit experiment willen vertalen naar Nederland. Jantje Beton is ervan overtuigd dat ook jongeren in Nederland al hun talenten willen inzetten voor betere speelkansen voor kinderen.

Interesse? Aanmelden kan via www.jantjebeton.nl/speelambassadeurs.