Kunstenaar

GRONINGEN - Kunstenaar Rein Jelle Terpstra geeft 8 november een lezing over zijn werk en inspiratiebronnen. Terpstra is bekend van het Manhattan Vijfje en het monument bij de Bijlmer en exposeerde afgelopen zomer in het San Francisco Museum of Modern Art.

Terpstra (1960) woont en werkt in Amsterdam en is docent Autonome Beeldende Kunst aan de Academie Minerva in Groningen. Sinds een ‘residency’ bij de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam houdt Terpstra zich bezig met fotografie en kunst in de openbare ruimte. In zijn werk onderzoekt hij de relatie tussen perceptie en geheugen.

De lezing van Terpstra is de tweede uit de serie Ogenblik over waarneming en tijd, waarbij vier beeldende kunstenaars vertellen over hun werk, werkwijze, referenties en inspiratiebronnen. Berndnaut Smilde beet op 11 oktober het spits af met de eerste lezing. De volgende twee lezingen worden gegeven door Sjoerd Knibbeler (6 december 2018) en Noor Nuyten (17 januari 2019).

De lezing van Terpstra vindt op donderdag 8 november plaats aan de Walstraat 34 in Groningen en start om 20.00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro. Studenten en cursisten bij VRIJDAG betalen 5,00 euro.

Aanmelden en meer informatie via bijvrijdag.nl/lezing.