Brainstormen over nieuwe vorm van onderwijs bij De 4 Elementen

GRONINGEN - Bij De 4 Elementen is 16 november een mini symposium over een vernieuwde vorm van onderwijs en ontwikkeling.

Doel van het symposium het verkrijgen van nieuwe inzichten, het introduceren van een vernieuwde vorm van onderwijs en het leggen van contact met gelijkgestemden die talent een kans willen geven.

Bij De 4 Elementen (Zorg/Leerbedrijf) staat ontwikkeling centraal. Ontwikkelen van eigen kracht, naar eigen vermogen en op eigen tijd. Dit geldt voor deelnemers van het Begeleid wonen en werken traject, maar ook steeds vaker voor stagiaires die om wat voor reden dan ook vastlopen binnen het huidige onderwijssysteem.

“Jaren van onderwijs heeft een cultuur geschapen waarin onderwijs is verschoven van ‘mogen leren en ontdekken’, naar ‘moeten ontwikkelen op een wijze die de school voorschrijft’.” Aldus Janny Reitsema, Initiatiefnemer van De 4 Elementen.“ Deze manier van leren sluit steeds minder vaak aan. Dat is zonde, want zo gaat er veel talent verloren. Bovendien zorgt dit voor veel frustratie; bij docenten en studenten, maar ook bij ondernemers wanneer de studenten hun intrede doen op de arbeidsmarkt.” Dit moet anders. Daarom ontwikkelde Janny Reitsema een onderwijsconcept waarin talent centraal staat.

Dit concept is inmiddels deels geïntegreerd binnen het bedrijf. In samenwerking met de Hanze Hogeschool, Alfa College, Friese Poort en Stenden Hogeschool wordt aan het concept gewerkt. Tijdens het Mini Symposium is dan ook iedereen welkom om mee te denken en praten.

Aanmelden kan via info@de4elementen.nl. Meer informatie over het Symposium op www.de4elementen.nl/onderwijsconcept.