Gratis bloeddrukmetingen bij Vegro in Groningen

GRONINGEN - De bloeddruk is een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is. Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen organiseert daarom iedere eerste woensdag van de maand gratis bloeddrukmetingen.

Woensdag 7 november is men tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom bij Vegro in Groningen, een afspraak maken is niet nodig. De adressen van de winkels zijn:

• Griffeweg 11-15, 9723 DT Groningen

• Berkenlaan 2-43, 9741 JP Groningen

Bij iedere hartslag wordt er bloed vanuit het hart door het lichaam gepompt. De bloeddruk is de druk die het bloed hierbij op de bloedvaten uitoefent. Deze bloeddruk is bij iedereen en op elk moment van de dag anders. De bloeddruk kan een hoop vertellen over de conditie waarin men verkeert. Het is daarom van belang de bloeddruk regelmatig te controleren.

Naast het meten van uw bloeddruk zal er een fysiotherapeut van Fysio Forte aanwezig zijn om u te adviseren. Mensen zijn niet gemaakt om stil te zitten, we willen gewoon kunnen bewegen. Daarom is het erg vervelend als bewegen lastig is. Fysio Forte in Groningen helpt uw klachten aan houdings- en bewegingsapparaat met gerichte fysiotherapie sterk verminderen.

Er zijn diverse hulpmiddelen verkrijgbaar, zoals een bloeddruk- of vetmeter, om ook regelmatig zélf de gezondheid te checken. De medewerkers kunnen geen medisch advies aan de meting verbinden. Bij afwijkende waarden kan contact opgenomen worden met een huisarts.

Kijk voor meer informatie op vegro.nl of bel gratis naar 0800 – 2 88 77 66.