Lancering Groninger Spacetime Layers app

GRONINGEN - Stephen Hawking organiseerde in 2009 een feestje voor tijdreizigers. Hij verstuurde de uitnodigingen pas na afloop. Er kwam niemand opdagen. Misschien was dit feestje wél leuk geworden als de geïnteresseerden een smartphone hadden gehad, met daarop de nieuwe Spacetime Layers app.

Deze app deelt boeiende content uit allerlei spannende dimensies. Uit verleden, heden en toekomst. Op je eigen telefoon, op een precieze plaats en tijd.

Op 31 oktober wordt de vernieuwde versie van de app gelanceerd op Let’s Gro, het festival over de toekomst van Groningen. De Spacetime app is ontstaan op een Groningse basisschool: de kinderen in de klas van leraar Patrick Trentelman wilden een virtuele tijdcapsule bedenken, maar kwamen met een app. Die ze gelijk ook maar maakten. Deze stunt trok veel aandacht van organisaties en media. Spacetime is nu uitgebreid en heet nu Spacetime Layers. De app heeft inmiddels tienduizenden actieve gebruikers en maakt leren leuk, door te spelen met tijd en plaats.