Argentijnse tenor Rodríguez in Misa Criolla in Der Aa-kerk

GRONINGEN - Huygens Music heeft in november en december acht uitvoeringen van het programma ‘Música Celestial’. Een koorprogramma met hemelse muziek vooruitkijkend naar het licht van kerst.

De Argentijnen werken samen met het kamerkoor Huygens Vocaal Ensemble onder leiding van Hans Tijssen. Op vrijdag 30 november om 20.30 uur zal dit programma klinken in de Der Aa-kerk in Groningen.

Multi-instrumentalisten Fana Martinez en Daniel Morcos zullen het kamerkoor en tenor Javier Rodriguez begeleiden. Samen staan zij garant voor een schitterende uitvoering. De Misa Criolla kent talloze verwijzingen naar de Argentijnse volksmuziek – van tango naar indiaanse klanken.

In dit avondvullende programma is nog meer te horen: naast de diverse villancicos, kerstliederen van Spaanse en Argentijnse bodem maken luisteraars kennis met de Argentijnse volksmuziek in solo-optredens van de Argentijnen. Een Zuid-Amerikaanse muziekavond vol temperament en warmbloedigheid waarin klassieke muziek en Argentijnse folklore elkaar ontmoeten.

Kaarten euro 21 in de voorverkoop. Studenten betalen euro 15 en jongeren tot 16 euro 10. Voor meer informatie over de concerttour en voorverkoop www.huygensmusic.nl.