Meer bezoekers voor Cinekid

GRONINGEN - Als de gezinnen om 17.00 uur uit het Medialab en de filmzalen komen rollen, is op vrijdag 26 oktober een eind gekomen aan Cinekid in Groningen.

Het leukste uitje in de herfstvakantie, met zeven verschillende films en het Media- en Maaklab. De pocketeditie van dit Amsterdamse festival trok in Groningen dit jaar in vijf dagen meer dan 4.200 bezoekers. Dat betekent 250 bezoekers méér per dag dan voorgaande jaren, toen het festival nog zeven dagen duurde.

Voor veel bezoekers is het inmiddels vaste prik: in de herfstvakantie met het hele gezin naar het Groninger Forum, dat in die week wordt omgetoverd tot film- en mediaparadijs voor kinderen van vier tot twaalf. Dit jaar was er zelfs een film voor nog jongere bezoekers: de korte animatiefilm Beestenboel, waarbij kinderen vanaf drie jaar kennis konden maken met animatietechnieken uit verschillende landen. De vrolijke Nederlandse films Meesterspion en Meester Kikker waren dit jaar het populairst op Cinekid en zorgden allebei voor uitverkochte zalen.