GroenLinks grootste partij in Groningen volgens peiling

GRONINGEN - GroenLinks Groningen is blij met de uitslag van de peiling die vandaag gepubliceerd werd. In deze peiling voorspelt Maurice de Hond dat GroenLinks met 9 zetels de grootste partij van Groningen wordt.

Lijsttrekker Glimina Chakor: “Als GroenLinks op 21 november zo’n goede uitslag weet te behalen, kunnen we het initiatief nemen voor een links en progressief stadsbestuur. Dan kunnen we Groningen écht veranderen.”

Deze gemeenteraadsverkiezingen zijn voor GroenLinks erg belangrijk. Gemeenten hebben de mogelijkheid om lokaal de energietransitie vorm te geven en krijgen steeds meer zorgtaken. Chakor: “Dit is een duidelijk signaal dat steeds meer Groningers zich net als GroenLinks zorgen maken over klimaatverandering en meer vaart willen maken met de energietransitie. Groningers zien de toenemende ongelijkheid in de samenleving en willen dat iedereen een eerlijke kans krijgt om mee te doen in de maatschappij.”

Er zijn elke week tientallen GroenLinks-vrijwilligers op pad om zoveel mogelijk gesprekken te voeren met kiezers. Chakor: “Dit is een enorme steun in de rug en een extra motivatie om met de vele vrijwilligers van GroenLinks verder langs de deuren te gaan en campagne te voeren voor misschien wel ons beste verkiezingsresultaat ooit. We gaan hard doorwerken om een goed resultaat te behalen en we hopen tot 21 november nog zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen.”

De peiling van De Hond werd uitgevoerd onder een representatieve groep van 600 Groningers, Harenaren en Ten Boersters. Chakor: “Deze peiling is een momentopname met nog een kleine maand te gaan. Maar het is goed om een idee te hebben van waar we staan.”