GRONINGEN - Stadjer Maria Riksten-Brouwer schreef het prentenboek Weg was de weg, 35 vrolijke versjes samen met haar schoondochter Trenke Riksten-Unsworth, ook al sinds haar achttiende woonachtig in Groningen.

Stadjer Maria Riksten-Brouwer schreef het prentenboek Weg was de weg, 35 vrolijke versjes samen met haar schoondochter Trenke Riksten-Unsworth, ook al sinds haar achttiende woonachtig in Groningen.

Weg was de weg wordt uitgegeven door uitgeverij Eigenzinnig. Chantal Dingjan is de illustratrice

Het boek wordt op 3 november om 17.15 uur (inloop vanaf 17.00 uur) gepresenteerd bij boekhandel Riemer te Groningen.

Het is niet het eerste prentenboek dat het duo samen schreef. Voorjaar 2017 kwam Tante Truus trouwt uit. ‘Maar dat was een heel ander boek. Hoewel het wel in rijm was, was dat één lang verhaal. In Weg was de weg staan 35 losse versjes,’ legt Maria uit.

‘In alle versjes worden twee of meer betekenissen van een woord beschreven,’ vertelt Trenke. ‘Het was nog best lastig om woorden te bedenken met meerdere betekenissen, die bij de levens van peuters en kleuters aansluiten, en die in rijmende zinnen te omschrijven.’

Maria (81) blijft nog graag actief. Er verschijnen ook regelmatig versjes van haar op diverse websites.

Tijdens de boekpresentatie, die gratis toegankelijk is, vertellen beide auteurs, de uitgeefster en illustratrice, onder het genot van een hapje en een drankje, over de totstandkoming van het boek.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden met een mailtje aan groningen@boekhandelriemer.nl. Dit in verband met de catering en het aantal stoelen dat klaargezet moet worden.

Zie www.trenke.nl/weg-was-de-weg voor meer informatie over het boek en de presentatie.